ONA MALGRAT: LA RÀDIO DEL POBLE


En els darrers dies, he pogut llegir i escoltar una sèrie de despropòsits, escrits i demagògies vàries sobre la nova etapa que comença la ràdio municipal, Ona Malgrat, i penso que és adient fer diversos aclariments i donar la nostra opinió a la ciutadania. Un exemple clar de demagògia ha sigut Esquerra Republicana de Catalunya de Malgrat on aprofita aquesta controvèrsia per anunciar la fi apocalíptica de la ràdio municipal.

En primer lloc, l’emissora municipal no tanca. En un moment en què les noves tecnologies han permès desenvolupar una infinitat d’aplicacions que permeten una interacció i una participació ciutadana més directa i ràpida que mai, l’equip de govern ha decidit apostar per una reorganització de tots els mitjans de comunicació públics de què disposa el poble per tal de potenciar, precisament, aquest intercanvi amb els malgratencs i malgratenques. No només no tanca, ja que se seguiran escoltant les emissions en FM, sinó que s’amplia amb la incorporació de les noves tecnologies per arribar a un públic més ampli a través d’internet. La nova proposta de ràdio pensa en tots els ciutadans i ciutadanes, tant els que escolten la FM com els que utilitzen les noves tecnologies. No estem fent res estrany, simplement ens adaptem a la realitat actual. És curiós que ERC no doni suport a la iniciativa ja que els seus mitjans habituals per a donar informació són les xarxes socials i internet.

Per tant, la ràdio municipal no es tanca, s’obre; no substitueix, creix; no cau, s’aixeca. Sembla que a Malgrat siguem l’únic Ajuntament que fa un replanteig de la ràdio municipal i tots sabem que no és així. Hem vist moltes notícies d’ajuntaments que no només han replantejat l’emissora municipal, sinó que han retallat el seu personal que d’un dia per l’altre s’ha quedat sense feina. A Malgrat no hi hagut cap retallada. Ha estat un procés de reestructuració pensat i meditat amb rigor, per aconseguir els objectius de millora de la nova etapa i, a la vegada, mantenir el lloc de treball a les persones que han estat dins d’aquest procés, els quals actualment estan treballant fent altres tasques dins l’Ajuntament.

En relació als voluntaris val a dir que en cap moment els tanquem les portes de manera definitiva. Per tal de dur a terme aquest projecte que proposem, és necessari fer una parada tècnica i començar de zero. Volem fer la feina ben feta i això suposa demanar als col·laboradors, a qui agraïm enormement la tasca que han desenvolupat a la ràdio, que entenguin que ara hem de fer una parada en el camí.

Potser el principal problema polític que té ERC de Malgrat és la incoherència ja que prefereix d’una banda, l’estancament i predicar que “qualsevol cosa del passat és millor” a nivell municipal i, d’altra banda, volen el canvi total i la revolució a nivell nacional.

Per acabar, ERC de Malgrat segons paraules literals extretes del seu article (que no té desperdici...) diuen: “La caiguda de la ràdio municipal, una altra gesta que la història valorarà”. Nosaltres, només esperem que amb el temps es valorin els resultats dels canvis que es proposen per a donar una millor resposta als malgratencs i malgratenques i, a més a més, que la ciutadania també pugui valorar la política d’immobilisme i crítica constant que fa ERC de Malgrat en general i, sobretot, en aquest procés contra l’equip de govern.

 

Conxita Campoy i Martí
Alcaldessa de l’Ajuntament de Malgrat de Mar

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Arroz con pollo is not Spain"